Kövesse Facebook oldalunkat!

Meghalt 51, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 780 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 4 829 595 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 814 805-en már a második adag vakcinát is megkapták.

  • A kormányzati portálon azt írták: 800 368-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 380-ra, a gyógyultaké 655 959-re emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 115 029. Kórházban 1836 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 16 210-en vannak, a mintavételek száma 5 687 117-re nőtt.

Kiemelték, hogy a regisztráltak száma meghaladja az 5,1 milliót és 87 százalékuk már túl van az oltáson, ezzel Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 49,4 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 32,6 százalékos átlaggal.

Hozzátették: az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer-, Szputnyik és AstraZeneca-oltások foglalhatók, és már nem kell sms-értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal oltanak.

Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.

– hangsúlyozták.

Az uniós beszerzésből öt gyártótól – Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac – 24 millió adag vakcina várható: ezekből eddig a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel, és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Ezenfelül Magyarország 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt.

Kérik, hogy az oltásra az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, és ha tehetik, nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot.

Felhívták a figyelmet arra, hogy továbbra is elengedhetetlen az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása.

  • A fertőzés közösségi terjedésének megfékezéséért továbbra is azt kérik, mindenki kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet.
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, azt szigorúan tartsa be.
  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse a háziorvosát.
  • Az otthonukban gyógyuló, enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását

– tették hozzá.

Nyitókép: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...