Kövesse Facebook oldalunkat!

Szombaton dél felől egyre több és vastagabb felhő érkezik fölénk, egyre kevesebb helyen süthet ki a nap. Néhol gyenge záporeső kialakulhat. Hajnalra már mindenütt borult lesz az ég, és az éjszaka második felében előbb a déli megyékben, majd napközben összességében már sokfelé kell esőre, záporra számítani egy délről észak-északnyugat felé mozgó csapadékzónából.

Vasárnap késő estére a déli megyékben 10 mm körüli csapadék hullhat. Az északi, északkeleti szelet szombaton a Dunántúlon, vasárnap már másutt is olykor élénk széllökések kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 10 és 15 fok között várható, az északkeleti határ mentén lehet a legmelegebb, de a Dél-Dunántúlon 10 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek.

Időjárási helyzet Európában

  • Döntően anticiklon alakítja a kontinens időjárását, így csapadék is csak kevés helyen fordul elő.
  • Kiterjedtebb eső elsősorban a Kelet-európai-síkság nyugati részein jellemző egy sekély ciklonnak köszönhetően.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartós északias áramlásnak köszönhetően a kontinens középső területein bőven a sok évi átlag alatt alakul; Németország déli felén például mindössze 4, 9, Lengyelországban 2, 8 fokos maximumokat mérnek, de Olaszország legnagyobb részén sem éri el a csúcshőmérséklet a 15 fokot.
  • Ezzel szemben a balti államokban és Dél-Finnországban 10, 15 fok közé emelkedik napközben a hőmérséklet.
  • Vasárnap estig egyre inkább a Balkán-félsziget fölött kimélyülő ciklon határozza meg időjárásunkat, újabb kiadósabb csapadék érkezik.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...