Kövesse Facebook oldalunkat!

Meghalt 114 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 609 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

  • A kormányzati portálon azt írták: 316 669-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 9161-re emelkedett, a gyógyultak száma 134 344.
  • Az aktív fertőzöttek száma 173 164. Kórházban 6261 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 22 779-en vannak, a mintavételek száma 2 615 237-re emelkedett.

Az este 8 órától hajnal 5 óráig érvényes kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Hangsúlyozták: a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az öt kijelölt kórházi oltóponton – a Dél-pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula kórházában – hétfőn és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat.

A következő vakcinaszállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, a szállítással párhuzamosan pedig folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

– tették hozzá.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra továbbiak is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.
Azt írták: már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. 

A kormány fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat – közölték.

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett:

  • fél évvel, július elsejéig meghosszabbította a hitelmoratóriumot,
  • kiegészül a bértámogatási program,
  • a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken,
  • a gyermeket nevelő és gyermeket váró családok pedig hatmillió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási kölcsönt vehetnek igénybe.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik, kerüljék az emberek azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be.

Nyitókép: koronavirus.gov.hu

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...