Kövesse Facebook oldalunkat!

Északkeleten is megnövekszik a felhőzet, és éjszaka már mindenütt borult lesz az ég. Egyre többfelé várható eső, eleinte az Alpokalján, majd nyugat felé haladva több helyen havas esőbe, havazásba vált át a csapadék.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, délelőtt még várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb helyeken havazás, majd a csapadékzóna észak felé helyeződik, délután már csak északon lehet helyenként csapadék. A keleti, a Dunántúlon az északnyugati szél néhol még megerősödik, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön néhol megélénkül a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől egyre nedvesebb, átmenetileg hidegebb léghullámok érkeznek, többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigetektől kissé északnyugatra ciklon örvénylik, emiatt arrafelé erősen felhős az ég, és főként a hozzá tartozó frontok mentén esik az eső, Izlandon néhol havazik.
  • Szintén ciklon mélyült ki a mediterrán térségben, hatására a középső és déli tájakon erősen felhős vagy borult az ég, itt több helyen havazik, Dél-Olaszországban zivatarok is előfordulnak, Ausztriában, Svájcban és Németország déli részén esik a hó.
  • Ugyanakkor Északkelet-Európa fölött anticiklon húzódik, arrafelé kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A sok napsütés ellenére errefelé hideg van, a legmagasabb nappali hőmérséklet sokfelé fagypont alatt alakul.
  • Másutt enyhébb az idő, általában 3 és 10, délen 11, 20 fok között változik.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...