Kövesse Facebook oldalunkat!

Izraelben március 13-tól bezárják az iskolákat és az egyetemeket, hogy ezzel csökkentsék az emberek közötti kontaktusokat, és így az új típusú koronavírus terjedését – jelentette a tizenhármas kereskedelmi televízió csütörtök esti híradása.

A televízió élő adásban közvetítette Benjámin Netanjahu miniszterelnök, valamint az átmeneti kormány több tagjának sajtótájékoztatóját, ahol bejelentették az iskolák bezárását.

Az egyetemi oktatás szüneteltetését távoktatással próbálják megoldani, és az általános- és középiskolások számára is terveznek internetes és televíziós tanórákat. Az eltérő tantervű iskolákat és a diákotthonokat, valamint az óvodákat és a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, ezekről a továbbiakban fognak dönteni – mondta Netanjahu.

Egy olyan világjelenség közepette vagyunk, amelyhez hasonló még nem volt Izrael állam létrejötte óta.

– jelentette ki a kormányfő, és felszólította az izraelieket, hogy a közeljövőben minél kevésbé érintkezzenek egymással, de segítsék egymást.

Netanjahu a sajtótájékoztatón ideiglenes nemzeti vészkormány létrehozására szólított fel a rendkívüli helyzetre való tekintettel, amely – mint fogalmazott –

egy időre félretenné a politikát.

Izraelben jelenleg százkilenc fertőzöttet tartanak nyilván, s naponta hétszázötven tesztet végeznek el a betegek kiszűrésére. Az egészségügyi minisztérium illetékese megígérte, hogy jövő héttől naponta kétezer vizsgálatot fognak elvégezni.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...