Kövesse Facebook oldalunkat!

Az uniós országokhoz képest 8-10 év lemaradásban vannak a magyarok a születéskor várható élettartam tekintetében (76 év) – mondta Zsolnai Gábor, az Union Biztosító üzletfejlesztési igazgatója a Világgazdaság Megtakarítási trendek – Nyugdíj és/vs öngondoskodás című konferenciáján. Hozzátette, a környező országokhoz képest ugyanakkor többet költünk egészségügyre saját zsebből, átlagosan a bevételeink 4 százalékát – a vg.hu írása.

Fordulat várható

Zsolnai Gábor előadásában kijelentette, hogy bővül a magán egészségbiztosítás piaca:

évente 12-13 milliárd forint díjbevétele van a biztosítóknak, és ez 2012 óta évente 20-30 százalékot nő. Az egészségbiztosításoknak a 95 százaléka azonban vállalati és csoportos biztosítás.

Ez azt jelenti, hogy zömében a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást az alkalmazottaikra (nagyjából 250 ezer fő). Ebben nagy szerepet játszik, hogy azt 2012 óta adómentes juttatásként adhatták a munkáltatók, ez azonban jövőre megszűnik, a 2018-ban megkötött szerződések 2019. december 31-ig lesznek csak adómentesek.

Zsolnai Gábor, az Union Biztosító üzletfejlesztési igazgatója
Fotó: Kallus György / VG

Nemzetgazdasági érdeket is szolgál

Zsolnai Gábor szerint ez nagy probléma, ugyanis szükség lenne arra, hogy továbbra támogassák a munkáltatókat, hogy biztosítsák a munkavállalóikat. Ennek munkaerő-megtartó hatása is van, és nemzetgazdasági érdeket szolgál, hogy a dolgozók minél egészségesebbek legyenek, tovább éljenek. A szakember úgy véli, hogy

a biztosításba csomagolt egészségügyi szolgáltatásnál jobbat még a világon nem találtak ki, működik, és hatásos.

Bónuszrendszer és online betegút szervezés

A világ egészségügyi tendenciáit figyelve egyre jobban szeretik az orvosok saját életterében vizsgálni az embert, amiből többet ki lehet következtetni. A tendenciák a biztosításokat is át fogja alakítani, hamarosan elterjed az online betegút szervezés, egészség-tanácsadás, bónuszrendszereket vezethetnek be a biztosításokba, például az egészségesebben élők kedvezményeket kapnak. Több szolgáltatást is vélhetően bevonnak majd az egészségbiztosításokba, például az alapellátási szolgáltatásokat, a krónikus betegek ellátását, rehabilitációs szolgáltatásokat, fekvőbeteg ellátás, határon átnyúló ellátások, egészségturizmus.

Ez is érdekelheti:

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...