A kínai kötvénypiacon történő kibocsátásról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Fejlesztési Bank és a Bank of China Szófiában, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési csúcstalálkozó (16+1) keretében.

Panda-kötvény

A Magyarországon leánybankkal rendelkező Bank of China és az MFB közötti szándéknyilatkozat célja az MFB panda kötvénypiaci megjelenésének, azaz kínai onshore kötvények kibocsájtásnak előkészítése. A megállapodás célja emellett annak feltérképezése, hogy a felek miképpen tudnak együttműködni különféle projektek hitellel történő finanszírozásában, akár szindikált- vagy klubhitel formájában. A szándéknyilatkozat aláírására július 7-én, Szófiában, 16 ország miniszterelnökeinek jelenlétében került sor, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési Csúcstalálkozó (16+1) keretében.

A panda-kötvény a Kínai Népköztársaság belső tőkepiacán külföldi szereplők által kibocsátott kötvények elnevezése. A világ egyik legnagyobb kötvénypiacának számító panda kötvénypiacon csak korlátozottan jelenhetnek meg külföldi kibocsátók, ezért fontos eredmény az MFB és a Bank of China közötti megállapodás.

A szándéknyilatkozat aláírását követően további tárgyalások szükségesek a kötvénykibocsátás várható időpontjának véglegesítéséhez.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...