Autónkat mindannyian féltjük. Retteghetünk az időjárástól, a lopáskártól vagy éppen bizonytalankodhatunk saját manőverezési képességeinkben. Azért, hogy ezeket a helyzeteket, akár egy teljesen új, akár egy idősebb autóban, bármilyen típusban, könnyen vehessük és ne a félelem uralja a kocsikázásainkat, kössünk CASCO-t!

Felelős sofőrként mi is sokat tehetünk az autónk épségéért

Amíg eljön az az idő, hogy mindannyian a tökéletes biztonsággal működő önvezető autókban cikázunk az utakon és az esetlegesen előforduló kisebb balesetekért nem mi, hanem az autóink gyártója vállalja majd a felelősséget, még van egy kis idő. Addig is, felelős sofőrként sokat tehetünk az autónk épségéért, számos veszélytől megvédhetjük, a kellemetlenségek bekövetkezésére pedig bebiztosíthatjuk azt.

Sok esetben egyértelműen a CASCO a megoldás

Azokban az esetekben, amikor saját magunk vagyunk figyelmetlenek és így mi okozzuk az autónkat ért kárt, természeti csapás sújtja a négykerekűnket vagy esetleg eltulajdonítják az autónkat, egyértelműen a CASCO a megoldás, mivel a CASCO biztosítás olyan vagyonbiztosítás, amely a biztosított járművet ért káresemények esetén nyújt szolgáltatást.

Az értékes vagy új négykerekűk tulajdonosai jellemzően már tudják, hogy nekik mindenképpen érdemes CASCO-t kötniük.

A CASCO kiváltképpen nagy segítség lehet egy újonnan vásárolt vagy kifejezetten becses autót ért kár során. Ilyenkor ugyanis az anyagiak – összegszerűen – nagyobb tételt képviselnek. De valóban csak nekik szól a CASCO?

Tévhit, hogy csak új autóra éri meg a CASCO!

Sokszor hangzik el a klasszikus a magyar autóvezetők szájából: „Az én autóm nem újszerű és nem nagy értékű. Hiába is adna biztonságot, nekem nem éri meg CASCO-t kötni”. A közvélekedés azt a gyakori tévhitet erősíti, mely szerint csak az újonnan üzembe helyezett gépkocsik esetében van értelme CASCO-t kötni. 

Egy-egy káreset finanszírozása ugyanis, akármilyen autóban is ülünk, rendszerint jóval drágább, mint a CASCO biztosításunk éves díja.

Egy használtautóban is keletkezhetnek milliós károk

Következésképpen, egy nem várt kárügy bekövetkeztekor, CASCO-val nem szakad olyan nagy anyagi teher az idősebb vagy használt autók tulajdonosaira sem, akiknek sok esetben még nagyobb anyagi terhet jelenthet a hirtelen őket ért, akár sokszázezres vagy milliós kár kiegyenlítése.

Bár ők az a csoport, akiknek a gépkocsijuk megléte többet jelent annak forintokban kifejezett értékénél, gépjárművükre vonatkozó vagyonbiztosítás nélkül szelik az utakat. Alternatív megoldásként ezért inkább sokadszorra is megfogadják, hogy óvatoskodva vezetik majd idősödő autójukat, minden figyelmükkel a vezetési – és parkolási készségeikre összpontosítva.

CASCO Light: a biztonság megnyugtató érzése az úton idősebb autóval is

Elmondható tehát, hogy az még nem él a fejekben, hogy akármilyen autót is kormányozunk, van miért CASCO-ban gondolkodni. Az Allianz le szeretne ezzel számolni, és a fogadkozások és a félve manőverezés helyett inkább a biztonság megnyugtató érzetével engedné útnak azokat is, akik idősebb autóval kocsikáznak.

CASCO Light néven kifejezetten az idősebb, használt kocsikra szabott CASCO konstrukciót is kínál az Allianz, melynek keretében kedvezményesebb áron köthető meg a biztosítás.  

A káresemények finanszírozása anyagi terhet ró a vállunkra: kössünk inkább CASCO-t!

A CASCO ténylegesen minden sofőrnek segítséget nyújthat, hiszen a káresemények finanszírozása mindenkinek anyagi terhet, a mindennapi élet autó nélküli megszervezése pedig extra befektetett energiát jelent. Amíg tehát még minket terhel a felelősség az esetleges vezetési hibáinkért, vagy lopástól, természeti csapásoktól tartunk, egyszerű a megoldás: legyen CASCONK!

Érdekli egy ajánlat?

Látogasson el az Allianz weboldalára!

[X] A cikk megjelenését az Allianz Hungária Biztostó Zrt. támogatta.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...