Kövesse Facebook oldalunkat!

Magyarország valamennyi megyeszékhelyén megnyitják kapuikat a jegybanki támogatással működő pénzügyi tanácsadó irodák. Az eddig már 13 megyeszékhelyen jelen lévő irodahálózat ugyanis a következő napokban új kaposvári, szekszárdi, székesfehérvári, szombathelyi és veszprémi kirendeltségekkel bővül.

Új irodák nyílnak országszerte

Öt új irodával gyarapodik a magyarországi Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a nonprofit pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetek részére kiírt újabb sikeres nyílt közbeszerzési eljárása révén.

  • Kaposvárott mostantól a Társadalmi Vállalkozások Országos Szövetsége,
  • Székesfehérváron és Veszprémben a MERKATING Innovációs és Tanácsadó Közhasznú Nkft.,
  • Szekszárdon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,
  • Szombathelyen pedig a Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi Fogyasztóvédelmi és Örökségvédelmi Egyesület munkatársai nyújtanak díjmentes tájékoztatást a hazai pénzügyi szolgáltatásokról, kezelik a lakosság pénzügyi panaszait, problémáit, és nyújtanak támogatást a fogyasztóknak felelős pénzügyi döntéseinek meghozatalához.

Már minden megyeszékhelyen elérhető a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat

Az új kirendeltségek megnyitásával megvalósul az MNB célja, mivel a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat immár az ország valamennyi megyeszékhelyén elérhetővé válik.

A fogyasztóvédelmi partnerekkel megkötött jegybanki szerződések alapján ráadásul a pénzügyi és jogi kérdésekben jártas szakemberek az adott megyék további településein – összesen legalább 27 városban, községbenrendszeres kitelepülések keretében adnak személyesen információkat a fogyasztóknak, s tartanak pénzügyi előadásokat.
Cél a segítségnyújtás és fogyasztók pénzügyi ismereteinek bővítése

A pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadók személyesen, levélben, telefonon és elektronikusan is elérhetők. Szerepük a konkrét ügyekkel kapcsolatos segítségnyújtás mellett a fogyasztók pénzügyi ismereteinek bővítése, pénzügyi tudatosságuk erősítése. Éppen ezért javasolt egy-egy pénzügyi döntés előtt – s nem csak a szerződéskötés utáni problémával – felkeresni a fogyasztóvédelmi munkatársakat.

Túl az ötvenezredik ügyön

Az új irodákkal együtt számítva a jegybank immár összesen hét fogyasztóvédelmi nonprofit szervezettel működik együtt az ügyfelek biztonsága érdekében. A 2011-től működő Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat eddig több mint 50 ezer ügy kapcsán – ebből csak tavaly több mint 13,5 ezer esetben – segített a fogyasztóknak. Az irodahálózat munkatársai 2017-ben a megyeszékhelyeken túl 275 esetben nyújtottak tanácsadást további településeken is.

A pénzügyi tanácsadó irodák elérhetőségeiről, nyitvatartásáról az MNB honlapján találhatók további információk.

Tovább az MNB oldalára: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/tanacsado-irodak

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...