Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyre keresettebbek a CIB Banknál a rögzített kamatozású lakáshitelek, ami azt mutatja, hogy nő az igény a kiszámítható törlesztőrészleteket biztosító kölcsönök iránt. A piaci várakozások szerint jövőre a BUBOR emelkedni fog, így különösen érdemes lehet ezeket a lakáshiteleket választani.

Növekvő kereslet a lakáshitelek iránt

A CIB Bank folyamatosan növekvő keresletet tapasztal a kínálatában elérhető 5 vagy 10 évre rögzített kamatperiódusú minősített fogyasztóbarát lakáshitelek (MFL) és a teljes, 10 vagy 15 éves futamidőre fix kamatozású lakáshitelek iránt.

  • A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2017-ben a lakáshiteligénylések közel fele, 46%-a változó vagy legfeljebb egy éves kamatfixálású kölcsönre vonatkozott.
  • A CIB várakozásai szerint idén jelentősen megugrik majd az éven túli kamatfixálású konstrukciók súlya az új szerződéseknél, akár a 70%-ot is elérheti a piacon.

Történelmi mélyponton a lakáshitel kamatok, most érdemes fix kamatozású hitelt felvenni

Jelenleg a kamatok történelmi mélyponton vannak, ezért vélhetően a következő időszakban várható ezek növekedése, ráadásul az elemzők többsége 2019-től már a Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb (BUBOR) emelkedését várja, ez pedig azt is jelenti, hogy a hitelkamatok is emelkedhetnek. Ebben a piaci környezetben érdemes a kiszámítható és igen kedvező feltételek mellett elérhető, hosszabb időszakra vagy akár a teljes futamidőre rögzített kamatozású lakáshitelkonstrukciók valamelyikét választani.
Az előzetes értékbecslés segít meghatározni a folyósítható kölcsön pontos nagyságát

A CIB Bank kiegészítő szolgáltatásokat is kínál a lakáshitel felvételét tervező ügyfeleknek. Azok, akik már megtalálták az áhított lakást, az előzetes értékbecslési szolgáltatás igénybevételével a hitelkérelem benyújtása, illetve az adásvételi szerződés megkötése előtt megrendelhetik a CIB Bankon keresztül a kiválasztott ingatlanhoz az értékbecslést, mely során meghatározásra kerül az ingatlan értéke, és amelyből kiindulva kiderül, hogy mekkora összegű kölcsön felvételére lehetnek jogosultak, amennyiben az egyéb hitelbírálati, jövedelem elvárási feltételeknek is megfelelnek. Ehhez érdemes tudni, hogy a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet értelmében:

Az ingatlan forgalmi értékének 80%-ig lehet kitettség az ingatlanon, a forgalmi érték 20%-át önerőből kell fedezni.

Lakásvásárlás előtt kérjen előminősítést a CIB Banktól, így komolyabban tud majd tárgyalni a kiválasztott lakás megvásárlásáról

Az ingyenes és kötelezettségmentes Előminősítő szolgáltatás pedig azoknak jöhet jól, akik még keresik álmaik lakását: ennek keretében az érdeklődők jövedelmi helyzete alapján a bank előre megmondja, hogy mekkora kölcsönösszeget tud adni. Az előminősítő levélben meghatározott összeg 6 hónapig érvényes, így a lakáskeresőknek ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy kiválasszák a megvásárolni kívánt ingatlant. Ha ez megtörtént, elég benyújtani a bankhoz az ingatlanra kötött adásvételi szerződést.

Aki rendelkezik előminősítéssel, annak nincs újból szüksége a jövedelmi adatokat tartalmazó dokumentumok bemutatására.

Fotó: Pexels.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...