Kövesse Facebook oldalunkat!

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére, derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából.

A fogyasztói igényekre reagálva vezeti be az NN a családoknak szánt Életkapu programot, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek széleskörű biztosítási védelmével.

Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció.

A szülők alig ötöde gyűjt rendszeresen gyermeke jövőjének biztosítására

Van mit javítani a gyermekek jövőjének biztosítására irányuló előtakarékossági helyzeten: a 3-14 éves gyermekeket nevelő szülőknek ötödénél is kisebb része tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására az NN Biztosító megbízásából készült, reprezentatív kutatás adatai szerint. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon és 81 százalék tulajdonít kiemelt jelentőséget annak, hogy a gyermek minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermeket szeretné támogatni.

Nem csak a megtakarítások, hanem a biztosítások tekintetében is van tér fejlődésre. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek tartanak az esetleges egészségi problémáktól, balesetektől a kutatásból kiderült az is, hogy:

a szülőknek csak mindössze 33 százalék említette, hogy gyermekére vonatkozóan van bármilyen, az állami vagy iskolai biztosításon túli védelme.
Többféle élethelyzet, egy megoldás: Életkapu program

Ezekre a fogyasztói igényekre reagálva új pénzügyi megoldást vezet be áprilisban az NN Biztosító a családok számára. Az Életkapu program többféle élethelyzetre alkalmazható, amelyekre érdemes idejében felkészülni.

  • Az alapbiztosítás, amely egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, nem célhoz kötött, így lehet szó akár nem állami finanszírozású oktatásról vagy az első lakás vásárlásának támogatásáról, az Életkapu program segíthet a gyerekek álmának megvalósításában.
  • Az Életkapu program egyedisége abban is rejlik, hogy a választható kiegészítő biztosítások között nem csak a balesetek vagy súlyos betegségek, de meghatározott gyakori gyermekbetegségek esetében is elérhető a védelem. A gyakori gyermekbetegségek kiegészítő biztosítás anyagi segítséget nyújthat például a tüdőgyulladás, a bárányhimlő vagy a skarlát esetén is, amelyek olyan betegségek, melyek kisgyermekkorban gyakran előfordulhatnak.
  • Az Életkapu program a megtakarítás és a sokrétű, gyermekekre szabott biztosítási védelem révén kivételes módon nyújthat segítséget a gyermekről való gondoskodáshoz.

„Az új Életkapu program révén az ügyfelek mindennapi élethelyzeteire és problémáira szeretnénk releváns választ adni, így támogatjuk a szülőket és gyermekeiket céljaik elérésében. Kutatásaink alapján azt látjuk, hogy sok olyan szülő van, aki nagy terveket dédelget a gyermeke számára, de jelenleg nem tesz félre ezeknek a céloknak a megvalósítására. Ebben is segíthet az Életkapu program, ami már havi 10 ezer forint befizetésével elérhető 15 éves vagy annál hosszabb biztosítási tartam vállalásakor.”

– nyilatkozta Czene Árpád, az NN Biztosító termékfejlesztési vezetője.
Gyermek asszisztencia-szolgáltatások az Életkapu programhoz

A megtakarítás és a biztosítási fedezetek mellett az NN asszisztencia-szolgáltatásokkal is szeretné segíteni ügyfeleit: az Életkapu program részeként éjjel-nappal elérhető a 7/24 orvosi call center gyermekorvossal. A választott biztosítási védelemtől függően pedig egyéb gyermek asszisztencia-szolgáltatások is elérhetőek – a nemzetközi második orvosi vélemény és külföldi ellátásszervezés, valamint a baleseti eredetű gyógytorna megszervezése kézzel fogható segítséget nyújthat akkor, amikor erre a családoknak a legnagyobb szükségük van.

Fotó: Freepik

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...