Kövesse Facebook oldalunkat!

A magyar CFA egyesület Magyarország, Szerbia és Horvátország egyetemistái részvételével idén kilencedik alkalommal rendezte meg a CFA Investment Research Challenge verseny hazai fordulóját, melyet ismét egy szerb csapat nyert meg.

Budapesten rendezték meg a nemzetközi verseny döntőjét, a nyertes Dublinban mérkőzhet meg a régió győzteseivel

Az Aegon Alapkezelő támogatásával 2018. január 19-én, pénteken rendezték meg Budapesten, immáron kilencedik alkalommal, a neves CFA Institute Investment Research Challenge globális részvényelemzői verseny magyarországi döntőjét.

  • A CFA programot is szervező amerikai CFA Institute által életre hívott verseny helyi fordulójában három ország, Magyarország, Szerbia és Horvátország 8 egyetemének 10 csapata versenyzett a díjakért.
  • A helyi forduló győztese, a belgrádi egyetem csapata áprilisban Dublinban mérkőzhet majd meg az EMEA régió győzteseivel, a regionális döntőből pedig a globális döntőbe juthatnak tovább, melynek helyszíne idén Kuala Lumpur lesz.
  • Ebben az évben rekordszámú hallgató vesz részt a versenyen 1075 egyetemről az egész világon.

A verseny során az egyetemi hallgatóknak egy tőzsdén jegyzett vállalatot kell elemezniük írásban, és elemzésüket utána a szakmai zsűri előtt szóban is prezentálják

A diákoknak lehetőségük van a verseny során betekinteni egy tőzsdei részvényelemző munkájába, megtanulhatják a szakma fortélyait, és megismerkedhetnek az elemzett cég vezetőivel is.

Az idei versenyen a résztvevőknek tavaly a budapesti értéktőzsdére bevezetett Waberer’s International részvényeit kellett elemezniük.

Gyakornoki állás a nyertesnek az Alapkezelőnél

A verseny hazai fordulójának fő támogatója idén az Aegon Alapkezelő. A nyertes csapatok díjazása mellett az Alapkezelő meghirdetett egy gyakornoki programot is a versenyzők körében. A legjobbnak ítélt diákok egy minimum 6 hónapra szóló gyakornoki állást kaptak az Alapkezelőnél.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...