Kövesse Facebook oldalunkat!

Kiválóan sikerült a negyedév, bár számos egyszeri tétel javította az eredményt, a vártnál erősebb féléves eredmény fényében javították az idei várakozásaikat – mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP-csoport második negyedévi eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön.


Kiemelte: a kormányzati terhek ellenére a tavalyi évhez képest több mint tízszeres a növekedés az első fél év nyereségében, a konszolidált adózás utáni nyereség 577 milliárd forint lett. A banki különadók 62,5 milliárd forintot tettek ki az első hat hónapban, viszont az akvizíciók, a szlovén és az üzbég bank megvásárlásának lezárása 168,9 milliárd forintos többletet jelentett – ismertette. Az egyedi tételeket nem számítva a tavalyinál 88 százalékkal nagyobb, 471 milliárd forint lett az adózott nyereség az első hat hónapban.

A menedzsment várakozásai szerint a teljesítő hitelek árfolyamszűrt állományának organikus növekedése elérheti az 5 százalékot idén, míg korábban 5 százalék alatti növekedést vártak. Ez az inflációt és a kamatkörnyezetet is figyelembe véve jónak számít – tette hozzá Bencsik László.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...