Kövesse Facebook oldalunkat!

Adatlopás gyanúja esetén az OTP internet- és mobilbank új funkciója egy kattintással letiltja a belépést, így, ha fennáll a veszély, hogy a belépési adatok adathalászok kezébe kerülhettek, illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a számlákhoz (például egyenleget nézni vagy utalni) az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban.

A bűnözők egyre változatosabb módszerekkel érik el, hogy az óvatlan vagy gyanútlan ügyfelek saját maguk adják meg az adathalászoknak azokat az érzékeny adatokat, amelyekkel aztán internetbanki fiókjukba belépve, a csalók pillanatok alatt teljesen le tudják üríteni az áldozatok számláit, ellopva sokszor akár egy élet megtakarításait. Olyan esetekben, amikor fennáll a veszélye annak, hogy a belépési adatokat adathalászok szerezhették meg, a gyors intézkedés, az azonnali beavatkozás lehetősége szó szerint kincset érhet.

Az OTP Bank új internet- és mobilbanki funkciója épp az ilyen esetekben siet gyorsan és hatékonyan az ügyfelek segítségére: ha arra gyanakodnak, hogy belépési adataikat adathalász csalók szerezték meg, mostantól egy kattintással letiltható a belépés, így megakadályozható, hogy a bűnözők ellopják, tovább utalják saját maguknak az áldozat számláján lévő pénzt.

A letiltást követően értelemszerűen a számla jogos tulajdonosa sem fog tudni belépni az internet- vagy mobilbankjába, azonban a bank telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban a hozzáférés később bármikor újra aktiválható. A számlá(k)hoz tartozó bankkártyá(k) továbbra is használhatóak maradnak.

Az OTP Bankban a bankszámlákon teljes biztonságban van a pénz, amíg az ügyfelek gyanútlanul vagy óvatlanságból nem adnak hozzáférést másnak az internet- és mobilbanki érzékeny belépési adatokhoz. Sajnos még a legtudatosabb ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók. Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, azt ajánljuk felhasználóinknak, hogy éljenek a letiltási lehetőséggel.  Kérjük, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat. Ha a csalók bankkártya adatokat szereztek meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsák le, hanem az InternetBankban vagy a MobilBank „Kártyáim” menüpontjában a bankkártyáikat

-hívta fel a figyelmet Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális szolgáltatásainak fejlesztéséért felelős vezetője. 

Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva.

További információ:

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...