Kövesse Facebook oldalunkat!

A kevésbé felhős tájakon is átmenetileg megnövekszik, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől csökken a felhőzet, átmenetileg kiderül az ég.

Pénteken délelőtt már a Dunántúlon, majd a déli óráktól már keleten is újból erősen felhős idő várható. Estefelé többfelé kell esőre, záporra számítani, esetleg zivatar is kialakulhat, majd éjszaka kelet felé helyeződik a csapadékzóna, reggel már csak a Tiszántúlon eshet. Pénteken a nap második felétől újra több helyen várható zápor, egy-egy helyen zivatar is.
Péntek megélénkül, a Dunántúlon több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.
  • A pénteki legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Hazánk időjárását a következő napokban az északnyugat felől érkező ciklonok alakítják, ennek következtében a fokozatos melegedés mellett csütörtökön és pénteken is többfelé várható eső, záporeső.

Időjárási helyzet Európában

  • A kontinens déli területein anticiklon alakítja ki a napos, meleg, eseménytelen időjárást.
  • Spanyolországban többfelé 25, helyenként 30 fok köré is felmelegszik a levegő.
  • Ezzel szemben Európa többi részén jóval dinamikusabb a légkör.
  • Az Atlanti-óceán felett egy többközpontú ciklonrendszer örvénylik, mely Izland és Nagy-Britannia térségében helyenként 20, 40 mm körüli csapadékot is okoz.
  • Továbbá Skandináviától a Fekete-tengerig húzódó teknőben elhelyezkedő front mentén jelentenek esőt, havazást, záport, hózáport egyaránt.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...