Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyre nagyobb területen szakadozik, vékonyodik a felhőzet nyugat felől. A Dunától keletre többfelé számíthatunk esőre, a hegyekben, helyenként északkeleten, keleten is halmazállapotot válthat csapadék.

Csütörtökön reggel még a keleti határszélen felhősebb lehet az égbolt, másutt gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék már nem lesz. Csütörtökön főként a keleti tájakon, illetve a hegyvidéki részek mentén erősödik meg az északias szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. Elsősorban a szélcsendes, derült részeken fagyhat, de a fagyzugokban akár -5, -6 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 11 fok között várható.

A Kárpát-medencét elhagyja egy frontálzóna a következő órákban, csütörtökön már egyre inkább a délnyugati magasnyomás alakítja az időjárást.

Időjárási helyzet Európában

  • Egy markáns frontálzóna szeli ketté, amelynek déli ágán egy mediterrán ciklon is képződött. A frontzóna mentén felhős, csapadékos az időjárás, északon havazás, míg délebbre eső a jellemző, ez alól kitételt képeznek az Északi-Kárpátok magasabb vonulatai, ott ugyanis havazás a jellemző.
  • A Brit-szigeteket egy, az Atlanti-óceánon örvénylő ciklon melegfrontja érte el, így ott is egyre többfelé fordul elő csapadék.
  • Délnyugaton magasnyomás a meghatározó, így azokon a részeken viszonylag eseménytelen az idő. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...