Kövesse Facebook oldalunkat!

A szakadozott, gomolyosodott felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Éjszaka tovább csökken a felhőzet és nagy területen kiderül az ég. Hajnaltól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely főként a Dunántúlon meg is vastagszik.

Így hétfőn napközben a nyugati tájakon erősen felhős időszakok is valószínűek, míg északkelet felé haladva egyre inkább a napsütés fog dominálni. Hétfőn legfeljebb néhol fordulhat elő jelentéktelen eső. Az északkeleti, majd a keletire, délkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő, míg a felhősebb délnyugaton pár fokkal magasabb érték sem zárható ki.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 16 és 21 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Európát egy hosszan elnyúló hidegfront szeli át, amely a Kelet-európai-síkságon keresztül egészen az Alpok térségéig húzódik. A front mostanra már veszített erejéből, számottevő mennyiségű csapadék csak kevés helyen – főként a hegyekben, illetve az északi ágán – fordul elő. Izland felett is ciklon örvénylik, amelynek frontális felhőzete és csapadéka a Norvég, illetve a Brit partokat is elérte. Kontinensünk többi részén alapvetően nyugodt, száraz az idő. A Kárpát-medencét elhagyja az elgyengült, szétesett hidegfront, majd hétfőn délnyugat felől ismét nedvesebb, ezzel együtt pedig kissé enyhébb levegő áramlik fölénk.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...