Kövesse Facebook oldalunkat!

Hétfőn a ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet főleg hétfőn több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, vízpartokon, illetve Sopron térségében enyhébb idő is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 16 fok között várható.

A Kárpát-medence térségében hétfő éjfélig egy anticiklon hatására folytatódik a nyugodt, nagyrészt derült, száraz idő.

Időjárási helyzet Európában

  • Időjárási frontok ölelik körbe Közép- és Nyugat-Európa térségét, hatásukra a kontinens ezen részeit leszámítva változékony az idő, az erősen felhős ég mellett a legtöbb helyen esett az eső, Norvégia északi részén gyengén havazott.
  • A Brit-szigetek fölött egy elöregedő ciklon örvénylik, amely főleg Írország, valamint az Egyesült Királyság északi tájain okozott kiadós esőzést, 10-25 mm közötti csapadékösszegekkel.
  • Appennini-félsziget feletti középponttal egy hidegörvény található, amelynek felhőkarjai és csapadékrendszere főleg a Balkán-félsziget nyugati partjainál éreztette hatását. Nem véletlen, hogy az elmúlt 24 óra során a legtöbb csapadékot az utóbbi területeken mérték kontinensünkön.Horvátország déli felében és Albániában például 30-50 mm közötti csapadékmennyiségről érkezett jelentés.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...