Kövesse Facebook oldalunkat!

A Combino-villamosok homokszóró rendszerének meghibásodása miatt nem járt szerda délelőtt a 4-es és a 6-os villamos – közölte a BKV Zrt. az MTI-vel.

A Budapesti Közlekedési Központ reggel azt közölte a Facebookon, hogy a 4-es és a 6-os villamos vonalán jármű-meghibásodások miatt pótlóbusz járt a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között.

A BKV közleménye szerint a 4-es villamosvonalon részlegesen, míg a 6-os villamosvonalon teljes buszpótlással oldották meg a közlekedést.

Mint írták, az érintett járművek átvizsgálását, valamint javításukat munkatársaik azonnal megkezdték, a forgalom 12 órára helyreállt.

Jelezték, hogy a kiesést a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki; a problémát a porral szennyezett homok okozta.

Az úgynevezett fékezőhomokot a BKV a szerződött partnerétől szerzi be, tehát a nem megfelelő minőségű homok is a külső beszállítótól származik.

Hangsúlyozták, hogy a homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetők a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni az utasok biztonságát és testi épségét.

A BKV elnézést kért az utasoktól, és jelezte, hogy az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...