Kövesse Facebook oldalunkat!

Az ország legnagyobb részén a több-kevesebb napsütés mellett vasárnap és hétfőn is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, hétfőre virradó éjszaka azonban az Alföldön nagyobb területen kiderülhet az ég. Vasárnap összességében többfelé is kialakulhat zápor, zivatar, a Dél-Alföldön azonban kisebb az esély csapadékra.

Az éjszaka folyamán a záporos, zivataros gócok elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben lehetnek jelen. Hétfőn napközben a Nyugat- és Délnyugat-Dunántúlon már kicsi a csapadék esélye, másutt azonban elszórtan, az Északi-középhegységben és környékén több helyen valószínű ismét zápor, zivatar. A szél csak zivatarok körül lehet átmenetileg erős vagy viharos.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 34 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Hétfő estig a Kárpát-medencében labilis lesz a légkör, amely kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

Időjárási helyzet Európában

  • A kontinens nyugati és középső részein labilis a légkör, ennek hatására nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok, illetve Németországban és környékén eső is esik.
  • Ciklonok csak Írországtól nyugatra és a Skandináv-félsziget felett találhatóak, ennek megfelelően az északi államokban is több helyütt csapadékos az idő.
  • Eközben a Kelet-európai-síkság, valamint az Ibériai-félsziget felett is anticiklonális hatások érvényesülnek, utóbbi területre a délies áramlás hatására forró levegő áramlik, emiatt Portugália és Spanyolország déli felén 40, 42 fokos maximumok is előfordulnak.
  • Másutt az átlagosnak megfelelő hőmérsékleti viszonyok jellemzőek, bár Finnországban továbbra is 25, 30 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. 
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...