Kövesse Facebook oldalunkat!

Délnyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég, újabb csapadékhullám érkezik. Éjszaka a középső, majd a délkeleti országrészben is egyre többfelé elered az eső. A Dunántúl déli részén jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Szombaton általában napos, gomolyfelhős idő várható, majd kora délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Számottevő csapadék már nem alakul ki. Az északnyugati, nyugati szél az ország északi felében erős lesz, egyes részeken viharos lökések is lehetnek. Délutántól fokozatosan veszít erejéből, majd szombaton ismét megerősödik a délire forduló szél a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében.

  • A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 0 és 5 fok között valószínű, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet.
  • A hőmérséklet legmagasabb értéke szombaton 11 és 16 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárására szombat estig az alacsony nyomású képződmény hullámzó hidegfrontja, majd egy kialakuló peremciklon csapadékzónája lesz hatással. Szeles napok jönnek.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa legnagyobb részének időjárását egy többközéppontú ciklonrendszer határozza meg, amelynek a frontjai mentén változékony az idő. Többfelé esik eső, zápor, a Baltikumban és Ukrajnában hó is.
  • Nyugodt az időjárás Kelet-Európában, ahol a leszálló légáramlások hatására csapadékmentes idő a meghatározó.
  • Az Ibériai-félsziget keleti részén nagy területen 20 fok felett alakul a hőmérséklet, de helyeként már-már koranyárias, 25-26 fokos értékeket is mérnek.
  • Északkelet-Európában a zord, fagyos időjárás az elmúlt napokhoz képest szelídülni látszik, a ciklonrendszer okklúziós frontja mögött kissé enyhébb légtömegek érkeznek a térségbe.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...