Kövesse Facebook oldalunkat!

Az ország nagy részén hétfőn is derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Hétfő délelőttig inkább csak a keleti, északkeleti megyékben növekedhet meg időnként erősebben a felhőzet, ott is csupán egy-egy hózápor fordulhat elő.

Hétfőn a késő délutáni, esti óráktól nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de éjfélig még nem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, főleg napközben helyenként erős lökések kísérik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a szélvédett, derült, havas részeken -13, -20 fokot is mérhetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire -3 és +4 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig döntően egy anticiklon határozza meg, így térségünkben lényeges változás nem várható, a csípős éjszakát még hideg nappal követi.

Időjárási helyzet Európában

  • Az Atlanti-óceán felett hatalmas kiterjedésű ciklon örvénylik. Hosszan elnyúló frontálzónája a kontinens északnyugati vidékein sok helyütt okoz esős időt és arrafelé viharos lökések kísérik a déli szelet. Ezzel a széllel enyhe levegő áramlik a Brit-szigetek fölé is.
  • Ugyanakkor szárazföldünk nagy része fölött még igen hideg légtömeg található. A Kelet-európai-síkság felett örvénylő ciklon területén sokfelé havazik. Alacsony nyomású légköri képződmény mozog a Földközi-tenger középső medencéjétől kelet felé. Utóbbi felhőzetéből a Balkán-félsziget térségében is többfelé hull csapadék: eső, havas eső, hó egyaránt előfordul.
  • Az Ibériai-félszigettől Közép-Európán át a skandináv térségig anticiklon húzódik. Ennek hatására nyugodtabb az idő, kevés helyen erősödik meg a szél, általában kevés a felhő, több órán át süt a nap, számottevő csapadékot nem jelentenek, az éjszakai órákban azonban ködfoltok képződnek.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...