Kövesse Facebook oldalunkat!

A (zúzmarás) köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése tovább csökken. Éjszaka már csak foltokban lehetnek köddel, rétegfelhőzettel borított tájak, eközben pedig délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek.

Szerdán a Dunántúlon fokozatosan megvastagszik a felhőzet, kelet, északkelet felé haladva ugyanakkor egyre kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék szerda délutánig nem valószínű, legfeljebb hószállingózás lehet néhol. Szerdán késő délutántól, estétől azonban a délnyugati, nyugati tájakon már helyenként előfordulhat gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: a nyugati határvidéken havazás, havas eső, másutt inkább ónos eső, fagyott eső valószínű. A keleties szél helyenként megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között várható, de a derült, szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között valószínű.

A következő 36 órában egy ciklon egyre közelebb kerül hazánkhoz, így délnyugat felől felhősödés kezdődik, és késő délutántól, estétől a délnyugati, nyugati tájakon már gyenge csapadék is lehet.

SOKAN OLVASTÁK

Időjárási helyzet Európában

  • Kelet-Európában egy hosszan elnyúló, gyengülőben lévő frontzóna okoz több helyen havazást, hózáport.
  • Eközben az Északi-tenger fölött örvénylő ciklon frontrendszere is lassan délkelet felé hatol, így a kontinens nyugati, északnyugati részein is csapadékos az idő, de havazás inkább csak a magasabb helyeken van.
  • A két frontálzóna között magasnyomás nyúlik be Európa déli és középső része fölé: a mediterrán térségben jobbára napos az idő, míg másutt helyenként tartósan felhős tájak is vannak.
  • A fentebb említett nyugat-, északnyugat-európai frontrendszer az Alpokot elérve hullámot vet, és a déli ágán mediterrán ciklon alakul ki a Genovai-öböl térségében.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...