Kövesse Facebook oldalunkat!

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) részvényese, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. október 20-án tőzsdei ügylet keretében 400 ezer darab CIG-törzsrészvényt vásárolt, ezzel a közvetlen tulajdonában álló részvények száma 4 933 980 darabra nőtt – közölte a CIG Pannónia a tőzsde honlapján szerdán.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. szavazati joga a CIG-ben ezzel 5,23 százalékra emelkedett.

A BÉT-en közzétett adatok szerint a CIG tőzsdére bevezetett értékpapírjainak mennyisége 94 428 260 darab.

Korábbi tájékoztatás szerint a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. szeptember 24-én megállapodott az Opus Global Nyrt.-vel, hogy utóbbitól megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, 23 466 020 darab részvényt. Az erről megkötött szerződés akkor léphet hatályba, ha a Magyar Nemzeti Bank engedélyezi a részesedésszerzést.

A CIG Pannónia csoportszinten az idei első fél évet adózás után 1,174 milliárd forint nyereséggel zárta, míg a tavalyi első fél évben 648 millió forint vesztesége volt. A társaság 2019 végére is veszteséges maradt, ennek összege az áprilisban elfogadott pénzügyi jelentés szerint 1,57 milliárd forint volt. A tavalyi mérlegfőösszeg megközelítette a 103 milliárd forintot. A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír kedden 350 forinton zárt, legalacsonyabb ára az elmúlt egy évben 100 forint, a legmagasabb 388 forint volt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...