Kövesse Facebook oldalunkat!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,16 pontos, 1,11 százalékos csökkenéssel, 35 593,67 ponton zárt kedden. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy alulteljesítő volt a magyar részvénypiac.

A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvénypiac viszonylag pozitív nemzetközi befektetői hangulat mellett pluszban nyitott, azonban már délelőtt negatív tartományba csúszott a BUX. A vezető részvények közül csak a Mol erősödött, a papír az elmúlt két hétben sokat csökkent, egy fontos támaszról próbál fordulni, azonban elég erőtlen.

A nap folyamán kamatdöntő ülést tartott a Magyar Nemzeti Bank (MNB): a kamatszintek változatlanul maradtak, emellett nem várható több kamatvágás és a jegybank növelni fogja az állampapír-vásárlásokat – tette hozzá.

  • A Mol 3 forinttal, 0,18 százalékkal 1713 forintra erősödött, 861,5 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 240 forinttal, 2,23 százalékkal 10 510 forintra csökkent, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,33 százalékkal 370 forintra esett, forgalma 281,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,76 százalékkal 7220 forintra gyengült, a részvények forgalma 947,4 millió forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3568,88 ponton zárt kedden, ez 19,83 pontos, 0,55 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...