Kövesse Facebook oldalunkat!

A befektetést az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapta a CRISTO nevű innovatív autós alkalmazást fejlesztő Smartsurance Technologies Kft.

A CRISTO alkalmazás fő eleme jelenleg egy újragondolt casco biztosítási konstrukció, amelyben az ügyfelek az autóhasználatuk tényleges időtartama alapján fizetik biztosítási díjukat. Az ügyfeleknek nincs dolguk azzal kapcsolatban sem, hogy jelezzék, hogy mikor voltak úton, mivel a startup egy telemetriai eszközt is eljuttat minden casco-t kötő felhasználójának, amely elvégzi helyettük a megtett utak mérését.

A szerződéskötés – ide értve a szemlefolyamatot is –, a díjfizetés, sőt a kárbejelentés is online történik. A stabil biztosítói hátteret a Generali Biztosító Zrt. nyújtja.

A Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Fekete Krisztián, Godó Zoltán, Szabó Zsolt és Szota Szabolcs alapítók, a korábbi befektető BnL Start Partners Kft, valamint Nyíri József mentor mellé érkezik új tulajdonosként a Smartsurance Technologies Kft-be. Az alapítók közösen az új befektető érkezését követően is többségi tulajdonosok maradnak, ezzel helyet adva akár későbbi befektető érkezésének.

A befektetésből az alkalmazás továbbfejlesztését, a még kényelmesebb használat biztosítását és további – biztosításon kívüli – funkciók beépítését valósítják meg. A befektetéssel a Smartsurance célja továbbá a csapat bővítése, valamint a hazai piacon való jelenlét megerősítése, illetve a környező országokba történő kilépés.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...