Éjszaka gyengén felhős lesz az ég. Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül, szombaton több helyen meg is erősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, a fagyzugos helyeken hidegebb lesz.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 17 fok között valószínű.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását is anticiklon alakítja, a hideg hajnalokat meleg nappalok követik, és számottevő csapadék sem várható.

Időjárási helyzet Európában

  • A Botteni-öböl felett markáns ciklon örvénylik, amelynek melegfrontja a Kelet-európai-síkság felé, hidegfrontja a Lengyel-Német-alföldön és a Brit-szigeteken át az Atlanti-óceánig húzódik. Emiatt egész Észak-Európában változékony, szeles az idő, többfelé esik vegyes halmazállapotú csapadék: délebbre és az óceán partján inkább eső, másutt havazás a jellemző.
  • Ugyancsak ciklonok találhatók a Földközi-tenger felett, azonban ezek sekély, megszűnőben lévő képződmények, de azért lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is előfordul.
  • A két térség között magasnyomás helyezkedik el, ezért ott száraz, napos idő a jellemző. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...