Délután erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban továbbra is sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi felén alakulhat ki zápor, hózápor. Naplemente után a gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég.

Szerdán ismét az északi megyékre lesz jellemző a gomolyosodás, ám ebből csapadék nem várható, másutt szinte zavartalan napsütés valószínű. A keleti, északkeleti szél a Tiszántúlon kedden helyenként megerősödik, szerdán már csak élénk lesz a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de a fagyra érzékeny területeken ennél hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 8 és 14 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig egy távolodó magassági hidegörvény alakítja, így gomolyfelhős, napos idő várható.

KORÁBBAN ÍRTUK

Időjárási helyzet Európában

  • A hatalmas kiterjedésű anticiklon középpontja továbbra sem mozdul a Brit-szigetek térségéből, keleti pereme egyre inkább benyúlik a kontinensünk középső tájai fölé.
  • A magasnyomás keleti részén ciklon örvénylik, frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és eső, havas eső, havazás is előfordul.
  • Az Ibériai-félsziget délnyugati vidékén, illetve a Földközi-tenger délkeleti csücskében egy-egy sekély ciklon található, ezeken a területeken átmeneti felhősödés, szórványos eső, zápor a jellemző. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...