Kövesse Facebook oldalunkat!

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzetre készülhetünk, majd hajnalra mindenütt befelhősödik az ég, és vasárnap már csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet.

Reggelig nem valószínű számottevő csapadék, majd délelőtt helyenként, délutántól nyugat felől pedig egyre többfelé várható eső. A délies szelet eleinte főként a Dunántúlon kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, majd vasárnap napközben csupán az Észak-Alföldön lehet olykor szélerősödés.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északi szélvédett völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között valószínű.

A Kárpát-medence felett fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és vasárnap délutántól nyugat felől egyre többfelé elered az eső.

Időjárási helyzet Európában

  • Nagy-Britannia térségében ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere kontinensünk északnyugati részén felhős, csapadékos időjárást okoz.
  • Európa északkeleti és délkeleti régiójában szintén alacsonynyomású légköri képződmények helyezkednek el, és az eső mellett – főként északon, illetve a magasabban fekvő helyeken – már több helyen fordul elő havas eső, havazás, sőt elsősorban a Balkán-félsziget környezetében zivatarok is kialakulnak.
  • Az Északnyugat-, illetve Délkelet-Európa térségében örvénylő ciklonok közé egy magasnyomású híd ékelődik be, így ott átmenetileg nyugodtabban, szárazabban alakul az időjárás. 

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...