Kövesse Facebook oldalunkat!

Az OTP Egészségpénztárhoz érkező befizetések a munkáltatói hozzájárulások visszaesése ellenére 2,6 százalékkal, a kifizetések pedig több mint 5 százalékkal nőttek tavaly az előző évihez képest. A kifizetések emelkedésében egyre nagyobb szerepük van az egészségügyi ellátásoknak és szűréseknek, a lakáshitel támogatásnak, valamint a gyermekszületéshez és -neveléshez kötődő ellátásoknak – közölte a pénztár csütörtökön az MTI-vel.

Míg két évvel ezelőtt 10,9 milliárd forintot tettek félre a pénztártagok és munkáltatóik az egészségükkel kapcsolatos költségekre, tavaly már 11,81 milliárd forintot. A bővülés elsősorban az egyéni befizetéseknek köszönhető:

a pénztártagok az elmúlt 12 hónapban több mint 9 milliárd forintot fordítottak egészségügyi öngondoskodásra, ami 28 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest.

A munkáltatók tavaly 2,1 milliárd forinttal járultak hozzá dolgozóik egészségügyi öngondoskodásához, befizetéseik – elsősorban a kedvezőtlen cafeteria jogszabályi változások következtében – 45 százalékkal csökkentek az előző évihez képest.

Az OTP Egészségpénztár több mint 260 ezer tagja 2019-ben több mint 10,3 milliárd forintot használt fel megtakarításaiból, 5,7 százalékkal többet, mint az előző évben. A legnagyobb összeget továbbra is gyógyszervásárlásra, magánegészségügyi költségekre, illetve gyógyászati segédeszközökre fordították a pénztártagok, ugyanakkor egy év alatt 37 százalékkal bővült az úgynevezett önsegélyező szolgáltatások, többek között a születési támogatás, vagy éppen a lakáshiteltörlesztés igénybevétele is.

Jó évet zártunk, de ezért meg is kellett dolgoznunk

– hangsúlyozta Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója a közleményben.

  • A pénztár folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, tavaly többek között megújította online felületeit, valamint bevezette a Hello Egészség egészégbiztosítási csomagot.
  • A célzott támogatások fejlesztésével, valamint az újabb biztosítási csomagok elérhetővé tételével szeretnék tovább ösztönözni a munkáltatói befizetéseket is.
  • Úgy látják, hogy a munkáltatók által nyújtható célzott támogatások 2019-ben kiforrtak, és idén már bizonyíthatnak a piacon kedvező adózásukkal

– tette hozzá.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...