Kövesse Facebook oldalunkat!

Hétfőn a sok napsütés mellett délután már fátyol- és gomolyfelhők borították be az eget, amikből az északi megyékben még néhány zápor, zivatar is kialakulhat.

Ezek késő estére lecsengenek, és a közepesen felhős éjszakát követően kedden a sok magasszintű felhőzet mellett az ország északi felén erőteljesebb, délen gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és az északi megyesávban elszórtan – azon belül az Északi-középhegységben nagyobb számban – várható zápor, zivatar. A délnyugati szél a Dunántúl nagyobb részét leszámítva napközben megélénkül, zivatarok környezetében fordulhat csak elő átmeneti szélerősödés.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 32 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

A kontinens legnagyobb részének időjárását egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, emiatt döntően napos, csapadékmentes idő jellemző. Ugyanakkor Írországtól nyugatra ciklon örvénylik, amely nedvesebb levegőt szállít Írország és az Egyesült Királyság északi része fölé.

Eközben a Kelet-európai-síkságon két ciklont is meg lehet figyelni, emiatt ott felhősebb az idő, és nagyobb területről jelentettek jelentősebb (10 mm fölötti) csapadékot. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa-szerte az ilyenkor megszokottak körül alakul. Kedd estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől egyre melegebb levegő áramlik, miközben az északi tájakat egy gyenge melegfront súrolja.

Nyitókép: Pexels.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...