Estig többnyire borult lesz az ég, éjszaka szakadozik fel a Dunántúlon nagyobb területen a felhőzet. Nyugaton már csak néhol lehet gyenge havazás, másutt döntően eső, majd havas eső valószínű, éjszaka már az Alföldön is számíthatunk havas esőre, néhol hóra.

Péntek

Pénteken az ország északkeleti harmadán marad a túlnyomóan borult ég, gyenge havazás, havas eső is előfordulhat, másutt felhős jellegű idő lesz, elsősorban a Dunántúl keleti felén süthet ki, főként délelőtt hosszabb időre a nap. Kezdetben főleg a Dunántúlon élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél, majd estétől mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de nyugaton a gyengébben felhős, havas körzetekben több fokkal is hidegebb lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 6 fok között várható.

Szombat

Nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon várható napsütés. A felhős tájakon néhol hószállingózás előfordulhat.

  • A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a hóval borított, kevésbé felhős tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lesz.
  • A nappali maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Vasárnap

A legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem lesz. A hóval fedett, kevésbé felhős tájakon akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő.

  • A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, 
  • Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...