Kövesse Facebook oldalunkat!

Bő fél nap alatt csaknem száz baleset történt az ország közútjain a rendkívüli téli időjárással összefüggésben – hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

Várható időjárás szerda estig

Kezdetben borult lesz az ég, többfelé várható havazás, hószállingózás egyre inkább gyengülő intenzitással. Hajnalban helyenként nyugaton és északkeleten már szakadozik, majd napközben fokozatosan tovább csökken a felhőzet, legtovább a Balaton és a Tisza közötti sávban marad felhős az ég. Éjszaka még elszórtan, szerdán napközben már csak elvétve lehet hószállingózás, gyenge havazás. Az északkeleti, északi szelet eleinte többfelé, szerdán főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, hófúvásra is számítani kell.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -13 fok között alakul, de a gyengébben felhős, szélvédett vastagabb hóval borított tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és -8 fok között várható.

Rengeteg baleset történt

Lakatos Tibor, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője azt mondta: a közlekedésben nagyobb fennakadást okozott a rendkívüli hóhelyzet. Kedden 0 órától 14 óráig az ország közútjain 94 baleset történt az időjárási helyzettel összefüggésben. Ezek közül egy baleset halálos volt, többen könnyebben sérültek, de többségében anyagi kárral végződtek a balesetek.




 

Az ORFK-nak jelenleg 29 útlezárásról van információja. A főosztályvezető beszámolt arról is, hogy egy, az M5-ös autópályán történt balesetnél még tart a helyszínelés és a műszaki mentés, amely torlódást okoz.

Ugyanakkor a teherautók közlekedési korlátozását mindenhol feloldották, már csak Somogy megyében berzencei határátkelőnél van érvényben korlátozás – közölte Lakatos Tibor.

Főbb híreink

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...