Kövesse Facebook oldalunkat!

Az OVB ügyfélkörének növekedése azt jelzi, hogy az európai népesség körében egyre nagyobb az igény a személyes és szakképzett átfogó pénzügyi tanácsadásra.

Ügyfeleink számának növekedése azt jelzi, hogy az európai népesség körében egyre nagyobb az igény a személyes és szakképzett átfogó pénzügyi tanácsadásra.” 
Mario Freis, az OVB Holding AG vezérigazgatója.

Az európai pénzügyi közvetítő konszern, az OVB Holding AG 2017 szeptember végéig 1,9 százalékkal, 3,33 millió főre növelte ügyfélállományát.

Ezzel párhuzamosan a konszern 2017 január és szeptember között 166,3 millió euró összes értékesítési jutalékot termelt ki.

 

Mérsékelt csökkenésre számítanak az operatív eredményben

  • A közép- és kelet-európai szegmensben, amely a forgalom 48,5 százalékát adta, a tárgyidőszakban az összes értékesítési jutalék 80,7 millió euróval messzemenően stabil maradt.
  • A várható csehországi gyengülést és a csaknem stabil szlovák és ukrán üzleti folyamatokat az igen dinamikusan fejlődő magyar, lengyel, horvát és román üzleti folyamatok ellensúlyozták.
  • A németországi szegmensben az OVB 42,9 millió eurós összes értékesítési jutalékot ért el.
  • A dél-, és nyugat-európai szegmensben az elmúlt évek kifejezetten dinamikus növekedése után az összes értékesítési jutalék 42,8 millió euróval kissé elmaradt az előző éves szinttől 



A vállalatvezetés azt várja, hogy a teljes 2017-es évre vonatkozóan a forgalom kissé az előző éves szint alatt lesz, míg az operatív eredmény mérsékleten csökkenni fog.

A stratégiai intézkedések hatással vannak az EBIT alakulására

Az egyre nagyobb kihívásokat jelentő keretfeltételek mellett – különösen ami a jelentős német-, és csehországi piacokra jellemző szabályozási hatásokat illeti – a közép-, és hosszútávú célokat szolgáló befektetési ráfordítások hátráltatták az OVB eredményének növekedését.

Az OVB konszern operatív eredménye a tárgyidőszakban elérte a 10,5 millió eurót [Az előző évben 12,4 millió euró volt].

Az OVB…

Az OVB jelenleg 14 európai országban tevékenykedik. A vállalat közel 5000 főállású pénzügyi közvetítővel és 3.33 millió ügyféllel rendelkezik. 2016-ban  231,8 millió € értékesítési jutalékot gazdálkodott ki. 

A kölni székhelyű OVB konszern a vezető európai pénzügyi közvetítő vállalatok egyike.

1970-es alapítása óta az OVB üzleti tevékenységének középpontjában a magánháztartásoknak nyújtott hosszú távú, témakörökön átívelő, és mindenek előtt ügyfélorientált pénzügyi tanácsadás áll.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...