Barion Pixel
20 C
Budapest
- 2024. május 24.
/  Eszter, Eliza
Kezdőlap Címkék Meteorológia

Címke: Meteorológia

NatCat összefoglaló: 2022 a történelmi aszály éve volt Magyaroszágon

Tavaly történelmi aszály volt: az őszi és a nyári növények terméshozamai egyaránt elmaradtak a korábbi évek átlagaitól, de az állattenyésztés is megsínylette a szárazságot - írta a 2022-es év agrometeorológiai áttekintésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Meteorológia: Nőtt a meleg őszi napok évenkénti száma Budapesten

A meleg őszi napok, az indián nyár napjainak évenkénti száma 1901 óta 5,5 nappal nőtt Budapesten - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon közzétett elemzésében.

Lesz még dolguk a biztosítóknak: Ismét megdőlt a napi szélrekord a fővárosban

Ismét megdőlt a napi szélrekord Budapesten, a János-hegyen kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Ez bizony fúj! Riasztást adott ki az erős szél miatt a meteorológiai szolgálat

Több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Vasárnap véget ér a balatoni viharjelzési szezon

Vasárnap véget ér a tavi viharjelzési szezon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a honlapján. Kiemelték, a szolgálat egyik legfontosabb feladata az állampolgárok élet- és vagyonvédelmét szolgáló veszélyjelző rendszerek fenntartása

NatCat kilátások: Budapesten egyre több a nyári extrém eső, de a szárazság is

Valószínűleg a klímaváltozás hatására szélsőségesebb lett a nyári csapadék eloszlása Budapesten: az utóbbi 30 évben egyaránt nőtt a rendkívül csapadékos napok száma és az egybefüggő száraz időszakok maximális hossza is - írta Kis Anna meteorológus kedden közzétett cikkében.

Hideg napokat éltünk meg! A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap Instagram oldalán. Az 1901 óta vezetett mérések sorában pedig a 15. leghidegebb áprilisa lett a 2021-es - tették hozzá.

Meteorológia: Magas volt az UV-B sugárzás az elmúlt hetekben

Az elmúlt hetekben magasabb volt az UV-B sugárzás, amelynek elsődleges oka, hogy a légkör ózontartalma az ilyenkor átlagosnál alacsonyabb - nyilatkozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK