Kövesse Facebook oldalunkat!

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én éjjel a XI. kerületben az utcán agyonvert egy embert – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben szerdán.

Az eljárás eddigi adatai szerint a járdán ittasan alvó sértettet a gyanúsított legalább hétszer nagy erővel fejbe ütötte. A sértett az orvosi segítség ellenére belehalt a bántalmazásba.

A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

A büntetett előéletű gyanúsítottat korábban különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre, hatóság félrevezetése miatt pénzbüntetésre, valamint bűncselekmény elhárítására időskoránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A gyanúsított jelen cselekményét egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség korábban azt közölte: augusztus 27-én éjjel a XI. kerület, Rimaszombati úton találtak egy 33 éves sérült férfit a járdán, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínről előállították a sértett három ismerősét, egyiküket, egy 31 éves férfit meggyanúsították azzal, hogy bántalmazta mellette alvó társát.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...