Kövesse Facebook oldalunkat!

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Hétfő hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, majd az ország északi felén másutt is előfordulhat eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás is.

Délen a nagyobb területen alakulhat ki eső, zápor, oda a csapadék zöme a nap második felében érkezik. Az északnyugati, nyugati szél vasárnap az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként megerősödik, hétfőn élénk déli, délnyugati szél lesz a jellemző.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, +3 fok között, északkeleten néhol -3 fok alatt alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.
  •  

Időjárási helyzet Európában

Európa nyugati részének időjárását anticiklon alakítja, ahol kevés a felhő vagy vékony felhőzet takarja az eget, és csapadékról sem érkezik jelentés. Ez a magasnyomás benyúlik az Alpok és Olaszország fölé is, ahol többnyire napos, csendes idő van. Ezzel szemben a Földközi-tenger keleti medencéjében elöregedő mediterrán ciklon helyezkedik el, ott sok a felhő, és többfelé esik az eső, néhol zivatarok is kialakulnak. Ugyancsak ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság felett is, amelynek hátoldalán hideg légtömeg érkezik Skandinávia, Lengyelország, Németország és Oroszország fölé. Ezeken a területeken elszórtan havazik, illetve hózáporok alakulnak ki. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását is ez a légörvény határozza meg, felhős idő várható vegyes halmazállapotú csapadékkal.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...