Kövesse Facebook oldalunkat!

A munkavállalók jelentős arányú felmondása fenyegeti a cégeket a világ számos országában, köztük Magyarországon is – derült ki a Deloitte felméréséből, amelynek megállapításairól hétfőn közleményben tájékoztatták az MTI-t.

A tanácsadó cég rámutatott: Magyarországon hasonlít a helyzet a nemzetközi folyamatokhoz, hiszen a belföldi munkavállalók 57 százaléka gondolkodik felmondáson. Aki csak az utóbbi két évben kezdett, az nagyobb eséllyel hagyhatja ott az állását. Körülbelül a kétharmaduk szándékozik váltani, de a középnemzedékhez tartozók és a vezető beosztásúak is gyakran számolnak ezzel a lehetőséggel – tették hozzá.

A Deloitte a munkavállalói igényektől elmaradó fizetésekkel, a fejlődési lehetőségeik korlátaival és a vállalatok hatékonysági hiányaival magyarázza, hogy sokan váltanának munkahelyet.

A visszajelzésekből kiderül az is, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége ugyancsak fontos, ennek érdekében az alkalmazottak 40 százaléka akár kevesebb fizetéssel is beérné. A kötelező irodai munkavégzés a munkavállalók majdnem felét távozásra készteti, miközben csaknem 70 százalék úgy véli, hogy otthoni munkavégzésben is ugyanúgy teljesít, vagy akár jobban is – írták.

A közlemény szerint a munkavállalók nagyarányú távozása vállalati szempontból sem elhanyagolható, hiszen az üzleti eredményesség és a hatékonyság romlását okozhatja. A munkaadóknak tehát mindent meg kell tenniük, hogy elejét vegyék alkalmazottaik tömeges távozásának – mutat rá a Deloitte.

Nyitókép: Unspalsh / 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...