Kövesse Facebook oldalunkat!

Hétfőn többnyire napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, amelyet – főleg az Észak-Dunántúlon és a középső területeken – erős lökések kísérhetnek.

A zivatarok környezetében másutt is lehet átmeneti szélerősödés.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között, a szélcsendes, derült északi helyeken 9 fok alatt alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 25 fok között valószínű.

Hétfő estig a Kárpát-medencében lassan stabilizálódik a légállapot, de addig még előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Időjárási helyzet Európában

  • Az Atlanti-óceán felett örvénylő nagykiterjedésű ciklonok csak a Brit-szigetekre gyakorolnak hatást, felhőzetük és csapadékrendszerük másutt nem éri el a szárazföldet.
  • Ugyancsak ciklon található középpontjával Ukrajna felett, amely Belorusszia, Lengyelország, a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget északi részén is több helyen okoz esőt, záport, helyenként zivatart. Emellett a ciklon hátoldalán, elsősorban az Alpok emelő hatása miatt is előfordul konvektív csapadék.
  • Ezzel szemben Skandináviában, a Kelet-európai-síkságon és a mediterrán térségben anticiklon alakítja az időjárást, emiatt száraz, napos idő a jellemző, bár a Földközi-tenger mentén a hegyvidéki területeken előfordul egy-egy délutáni zivatar. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...