Kövesse Facebook oldalunkat!

A Generali csoport az első negyedévben a tavalyihoz viszonyítva nagyobb díjbevétellel, de az orosz-ukrán háború miatt kisebb nyereséggel zárt – közölte a nemzetközi biztosítótársaság pénteken az MTI-vel.

A Generali nettó eredménye 727 millió euróra csökkent a tavaly első negyedévi 802 millió euróról. Az oroszországi befektetések vesztesége 136 millió eurót tett ki, tehát enélkül a nyereség elérné a 863 millió eurót – tették hozzá. A társaság március elején már jelezte, hogy bezárja az ottani irodáit.

A bruttó díjbevétel 6,1 százalékos emelkedéssel 22,3 millió euróra nőtt a vagyonbiztosítások 6,4 százalékos, illetve az életbiztosítások 6 százalékos bővülése mellett.

A működési eredmény 1,1 százalékkal 1,6 milliárd euróra nőtt.

A tőkehelyzetet mutató Solvency II ráta a tavaly év végi értékhez képest 10 százalékponttal 237 százalékra nőtt.

A Generali csoport 2021-ben minden szegmensben javított, a 2,85 milliárd eurós adózott eredménye 63,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Olaszország vezető biztosítója a harmadik legnagyobb szereplő Európa biztosítási piacán.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...