Kövesse Facebook oldalunkat!

Kedd reggel már megközelítette a 4 ezret az Aegon Biztosítóhoz érkezett kárbejelentések száma. Az ügyfelek által becsült kárösszeg kb. 600 millió Ft. Magyarország piacvezető lakásbiztosítója a regisztrált káresetek számának további jelentős növekedésével számol. Az Aegon arra kéri ügyfeleit, hogy az elsődleges kárelhárítási munkálatok előtt dokumentálják a szél okozta pusztítást.

Elkezdődtek a kárbejelentések az Aegonnál

Országszerte jelentős károkat okozott a viharos, olykor orkán erejű szél, amely a hétvégén volt tapasztalható.

Az Aegonhoz érkező első bejelentések szerint százezres nagyságrendű károkat okozott a heves időjárás.

Javarészt az épületek tetejében és a letört, kidőlt fák miatt az ingóságokban keletkeztek károk, de kisebb számban beázásokat is kezelniük kell az ügyfeleknek.

  • Az Aegon Biztosító folyamatosan regisztrálja a beérkező kárbejelentéseket, amelyek száma kedd reggel már megközelítette a 4 ezret, de a biztosító tapasztalata szerint a közeli napokban ennek a többszöröse is lehet, hiszen a hétvégi károkat az ügyfelek rendre néhány napos csúszással jelentik be.
  • A legtöbb bejelentett káresetet Pest megyéből és Budapestről regisztrálta az Aegon, de mivel az egész országot érintette a vihar, ezért a prognózisok szerint az ország más részeiből is jelentős számú bejelentés érkezik majd be.

Elektronikus kárbejelentés és videós kárrendezés

Különösen a hideg és csapadékos időszakban, elsősorban az elsődleges helyreállítás, a további károk megelőzése az elsődleges fontosságú az ügyfelek számára, csak ezt követi a biztosítási ügyintézés.

Az Aegon azt kéri az ügyfeleitől, hogy az első és halaszthatatlan helyreállítási munkálatok előtt lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat – az ügyintézés megkönnyítése érdekében.

Az Aegon szakemberei folyamatosan dolgoznak a szemléken és a károk mielőbbi rendezésén, a digitális csatornákat előnyben részesítve. A videós kárszemle révén az esetek többsége úgy rendezhető, hogy a károsultak számára minimális adminisztrációs kötelezettséget és ügyintézést jelent. Az előrejelzések szerint a következő napokban változatlanul heves szélre és csapadékra is számítani kell, ezért továbbra is fontos a kármegelőzés: mindenkinek számolnia kell időjárási vészhelyzetekkel. Az átgondolt és tudatos kármegelőzés döntő fontosságú:

Nagyértékű ingóságokat, járműveket lehetőség szerint zárt helyen kell tartani, az ingatlanok ablakainak zárt állapotát pedig érdemes ellenőrizni – egy rosszul bezárt ajtó és ablak is jelentős kárt tud okozni viharos időben.

Előzzük meg az elektromos károkat!

Az elektromos károk megelőzésére is érdemes gondolni ebben az időszakban, mert ilyenkor is lehetséges villámlás. Ráadásul a viharok rendre okoznak károkat az elektromos hálózatban, amelynek következtében sérülhetnek az érzékeny elektronika berendezések: televíziók, játékkonzolok, számítógépek vagy akár drága mobilkészülékek.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...