Kövesse Facebook oldalunkat!

Idén karácsonykor az Allianz Hungária Zrt. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kézműves süteményeit tartalmazó 830 darab egyforma, és 220 darab különböző méretű ajándékdobozzal lepte meg munkatársait, illetve partnereit. A sütemények ellenértékéből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 18 350 rászoruló asztalára juttatott el csomagot alapvető élelmiszerekből. A csomagok összeállításában Alexander Protsenko, a biztosító elnök-vezérigazgatója is részt vett.

Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése azonban nem csupán a karácsony szellemében született. Már második éve segítik együtt a nélkülözőket, a gyerekeket különböző programok támogatásával, legyen szó gyermeknapról, nyári táborozásról, vagy akár jótékonysági konyháról.

Az Élelmiszerbank immár 16 éve kutatja fel, osztja szét és továbbítja a nélkülözők felé azt az évi közel kétmillió tonna kiváló minőségű élelmiszerfelesleget, amely itthon keletkezik.

Az egyesület munkája a koronavírus-járvány miatt jóval nehezebbé vált.

KORÁBBAN ÍRTUK

Allianz: A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly, ami az elmúlt három év alatt 21,5 százalékos növekedés - közölte az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentése az MTI-vel csütörtökön.

Allianz kutatás: Mutatjuk a nők számára fontos pénzügyi prioritásokat

Öngondoskodás és pénzügyi tudatosság, szélesedő női jelenlét a vállalati szegmensben: csak néhány azon területek közül, ahol egyre inkább úgy tűnik, megerősödtek a nők.

Az Allianz Hungária 2020-ban platina fokozatú támogatóként, 10 millió forint pénzadománnyal segítette a szervezetet és ügyfeleit, valamint munkatársait is bevonta az adományok gyűjtésébe.

Idén pedig az Allianz támogatásával több mint 5 000 nehéz sorsú gyermek nyári táborozása válhatott még édesebbé az Élelmiszerbank csomagjainak segítségével, gyermeknap alkalmából pedig 7 516 édességcsomag juthatott el rászoruló kisgyermekekhez.

A járványhelyzet hatásai sokak életét nehezítették meg, azonban leginkább a nélkülözők és azon belül is a gyermekek életében okoztak megpróbáltatásokat anyagi, fizikai, érzelmi szinten. A gyermekek érzékenyebbé és sérülékenyebbé váltak ebben a hosszantartó krízishelyzetben, ezért a róluk való gondoskodás minden korábbinál hangsúlyosabbá vált. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként fontosnak tartja a felnövekvő generációk jóllétét, és fejlődését, valamint fenntarthatósági törekvéseinkkel összhangban az élelmiszerfelesleg jótékony célú felhasználását. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezekért a nemes célokért. Ezért természetes volt számunkra, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztásakor is olyan megoldás mellett döntsünk, amellyel nem csak munkatársainknak és partnereinknek szerzünk örömet, hanem azoknak is, akiknek a legnehezebb körülményekkel kell megbirkózniuk.

– mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

Egyesületünk mindig térítésmentesen menti, illetve veszi át az élelmiszereket a kereskedelmi láncoktól és a gyártóktól, és ingyenesen is juttatjuk el azokat a rászorulóknak. Minden egyes adományosztás rengeteg szervezéssel, valamint magas raktározási és szállítási költségekkel jár. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akinek szintén fontos a gyermekek és a hátrányos helyzetűek segítése. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását.

– mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás csökkenését. Az Egyesület működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat: gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált, ámde fogyasztható élelmiszereket, melyek jellemzően közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek.

Az Élelmiszerbank 2020-ban összesen 8.300 tonnányi élelmiszert osztott ki több mint 7 milliárd forint értékben 250.000 rászoruló ember között.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...