Kövesse Facebook oldalunkat!

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Hétfőn főként az ország északkeleti felén-harmadán lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Vasárnap elszórtan valószínű záporeső, főleg az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján néhol zivatar is kialakulhat.

Hétfőn elsősorban hazánk északkeleti felén-harmadán fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Az északi, hétfőn a déli szél néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 36 fok között valószínű.

 

Időjárási helyzet Európában

  • A Skandináv-félszigettől a Brit-szigetekig hidegfront húzódik. Szélesebb felhőzetéből több helyütt esik az eső, záporeső. Franciaország feletti középponttal ciklon örvénylik, arrafelé is sok helyen hull csapadék.
  • Kontinensünk többi részén döntően helyi hatások alakítják az időjárást. Napos idő a jellemző, de elsősorban a délutáni, esti órákban helyenként magasra tornyosulnak a gomolyfelhők, ezekből elered a zápor, intenzívebb záporokat pedig dörgés, villámlás, jégeső és viharos szél is kíséri.
  • A sok napsütés mellett lokális záporok, zivatarok a Kárpát-medencében is előfordulnak. Tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...