Kövesse Facebook oldalunkat!

Délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, egyre nagyobb számban képződhet eső, zápor, zivatar. Éjszaka túlnyomóan borult idő lesz sokfelé esővel, záporral, zivatarral, felhőszakadással.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délután északkelet, kelet felől szakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, délután északkelet felől lassan megszűnik a csapadék. Az északira forduló szél több helyen megerősödik, főként északnyugaton, nyugaton viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol, kedden helyenként akár károkozó széllökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre 26 és 31 fok között várható.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását egy hullámzó frontrendszer határozza meg, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Európa időjárása

  • Szárazföldünk északi és középső részének időjárását ciklonok és frontjaik határozzák meg. Hatására Észak-Európában, valamint a Skandináv-félszigettől a balti államokon, az Alpokon és a Kárpát-medencén át egészen az Appennini-félszigetig húzódó front mentén erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, főként a déli tájakon zivatar is kialakul.
  • Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európában és a Kelet-európai-síkság vidékén anticiklon alakítja az időjárást, így arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...