A Dunántúl nyugati, délnyugati vidékeit leszámítva szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet, északkeleten hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap. Éjszaka folytatódik a felhőzet csökkenése, többnyire kissé felhős vagy derült lesz az ég, de a nyugati határszélen továbbra is több lesz a felhő.

Pénteken túlnyomóan napos idő valószínű, a délnyugati országrészben lehet átmeneti felhősödés. Az időszak során csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél élénk lesz, pénteken kevesebb helyen erősödik meg a légáramlás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között alakul. A derült, szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig magasnyomás alakítja, így gyengén felhős, napos idő várható.

Időjárási helyzet Európában

  • A Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, míg délnyugatra mediterrán ciklon örvénylik. A ciklon mentén erősen felhős az ég, több helyről is esőről, záporról, a magasabban fekvő vidékeken havazásról érkezik jelentés.
  • Az anticiklon területén gyengén felhős az ég, sokat süt a nap, a peremén frontrendszer húzódik, amely mentén felhős, változékony idő van.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...