Kövesse Facebook oldalunkat!

Mintegy 16 százalékkal emelkedtek az új gépjármű értékesítések a tavalyi évben, és növekvő tendencia határozhatja meg a vállalati flottapiac idei alakulását is. Az új autók nagyobb részét ugyanis elsősorban a vállalati piacra szánják, ahol nem ritka az sem, hogy kétévente egy teljes flottát lecserélnek. Idén a KKV-k több mint 70 százaléka tervez valamilyen fejlesztési beruházást, a tervek között pedig a harmadik helyen a céges járműpark fejlesztése szerepel. A Mercarius Flottakezelő kereskedelmi igazgatója elárulja, mi vár a flottapiacra 2020-ban.

A 2019-es év a növekedésről szólt, és 2020 is lendületesnek ígérkezik az új gépjárművek piacán. A hazai értékesítés teljes volumene mintegy 16 százalékkal emelkedett, ami annak ellenére is jelentős hatással lehet a vállalati flottapiacra, hogy az idei évre lassulást jeleznek a szakértők. Az értékesítési adatok azt mutatják, hogy a Magyarországon értékesített új gépjárművek 50 százalékát cégek vásárolják meg. Ezzel összefüggésben a flottapiacon az előre jelzett, szén-dioxid-kibocsátási normák szigorítása miatti lassulással együtt is jelentős potenciál rejlik.

A kis- és középvállalkozások 2020-ra vonatkozó tervei alapján úgy tűnik, hogy a gyártók nem alaptalanul számolnak a vállalati szegmens vásárlóerejével. Egy a KKV-k beruházási szándékait vizsgáló felmérés szerint ugyanis a hazai kisvállalkozásoknak több mint 70 százaléka tervez 2020-ra valamilyen fejlesztési célú beruházást, amelyek közül az informatikai beruházások és a gépek-, valamint egyéb berendezések beszerzése után a céges gépjárműflotta fejlesztése a legfontosabb számukra. Így, ha lassul is az új autók értékesítésének üteme, a vállalati flották terén folytatódhat a növekedés. Főként az e-autók terén lehet dinamikus növekedésre számítani, köszönhetően a cégautóadó-mentességnek, az ingyenes parkolási lehetőségnek és a jelentősen kedvezőbb üzemeltetési költségeknek.

A 2019-es év jelentős növekedést hozott a Mercarius Flottakezelő számára is. Sikerként könyveltük el, hogy tavaly közel 1200 gépjárművet adtunk át tartós bérletbe, így a kihelyezett gépjárműveink száma meghaladta az 5300-at. Terveink szerint idén év végére a 7000-et is elérheti a kihelyezett autóink száma. Meglévő ügyfeleink mellett pedig szeretnénk tovább erősíteni pozícióinkat a kis és középvállalkozások és a nagyvállalatok körében is

mondta el Szabó Gyula, a Mercarius Flottakezelő kereskedelmi igazgatója.

A keresletet illetően azt látjuk, hogy a teljeskörű flottakezelési és mobilitási szolgáltatások mellett egyre fontosabb szempont a fenntarthatóság is. Noha a vállalati mobilitás területén az e-autókra egyelőre alacsony a kereslet, ez egy-két éven belül drasztikusan változhat – tette hozzá a szakember.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...