Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon többnyire erősen felhős, párás, néhol ködös idő lesz, másutt eleinte kevés lesz a felhő, majd ismét egyre többfelé köd képződik. Kedden a Dunántúlon erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös, másutt a köd feloszlása után változóan felhős idő lesz, ott hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Csapadék nem valószínű, de a ködös helyeken kialakulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb néhol élénkül meg a délkeleti, déli szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 12 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárását továbbra is a keleti anticiklon és a nyugati többközéppontú ciklon közös áramlási rendszere határozza meg, így kedd estig folytatódik a nyugodt, csendes idő erősödő ködhajlammal.

Időjárási helyzet Európában

  • Kelet-Európa fölött nagyméretű anticiklon helyezkedik el, amelynek területén erősen felhős, párás, ködös és gyengén felhős, napos tájak egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol szitálás, északabbra hószállingózás előfordul.
  • Ugyanakkor szárazföldünk nyugati és középső részén ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Errefelé többnyire erősen felhős az ég, és elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti harmadán 0 és -12 fok között változik. Európa más vidékein enyhébb az idő, a kora délutáni órákra általában 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a déli tájakon 17, 21 fokot is mérnek. 

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...