Kövesse Facebook oldalunkat!

Ez a szám azért meglepő, mert tízből nyolc szülő vár gyermekétől folyamatosan jó tanulmányi eredményt, kilenc pedig azt szeretné, ha legalább egy nyelvet folyékonyan beszélne gyermeke. Bár a felnőttek többsége tudatában van annak, hogy a továbbtanulás költségei magasak, mégis kevesen raknak félre ilyen célra, és túlnyomó részük inkább a jelenben javítaná gyermekük továbbtanulási esélyit.

Dilemma: ártunk vagy használunk a gyereknek a különórákkal?

Az NN Biztosító 3-14 éves gyermekek szülei körében végzett kutatása szerint a tanulással kapcsolatosan a leginkább megosztó kérdés, hogy inkább ártunk vagy használunk a gyermeknek a különórákkal, melyek fejlesztik ugyan a gyermeket, de a kikapcsolódástól, családi együttléttől veszik el az időt.

  • A magyar szülők 54 százaléka ugyanis úgy véli, hogy nem jó, ha az iskolai feladatok mellett még különórákkal is terheljük a gyerekeket.
  • Az eredmények szerint a szülők 81 százaléka tanul heti szinten gyerekével, átlagosan 8,3 órát.
  • Különórákra vagy sportra viszont csak kevesebb mint kétharmaduk költ, átlagosan havi 13 300 forintot.

A közös tanulás és különórák kérdésében ugyanakkor a kutatás a gyerekek száma szerinti eltéréseket mutat:

  • Az együtt tanulással töltött idő, illetve a különórákra fordított összeg is nő a gyerekek számával, egy gyermeknél átlagosan 7,4 órányi együtt tanulást vallottak be a szülők 10 500 forintos havi különóra-költség mellett, míg három vagy több gyerekre összesen jut 8,7 óra és 14 500 forint.

A kutatási eredményekből az is kiderül, hogy jellemzően a budapesti, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező szülők voksolnak nagyobb számban a különórákra.
Minőségi időt töltenénk inkább a gyerekeinkkel, szeretnénk ha hamarabb tudnának a saját lábukra állni

Ami a továbbtanulást illeti: az NN kutatása szerint a szülők 66 százaléka leginkább a jelenben javítaná gyerekei továbbtanulási esélyeit. Azaz több minőségi időt töltenek velük:

  • A szülők 69%-a nyilatkozott úgy, hogy közös tanulással, fejlesztő játékkal vagy mesével támogatja gyermekét.
  • Ehhez képest a megtakarítás inkább háttérbe szorul, de nem így az előtakarékosság.

Az előtakarékosság ugyanis kiemelten fontos lehet a gyermekek jövőjére nézve:

  • A NN felmérése szerint a felnőttek 73 százaléka fontosnak érzi gyermeke továbbtanulását.
  • 81 százalékuk pedig kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy a kicsi minél hamarabb önálló legyen.
  • Mindössze a szülők 19 százaléka takarít meg rendszeresen kifejezetten a gyerek számára.Az NN biztosító Életkapu programja sokféle helyzetre kínál okos megoldásokat

A gyermekek jövőjének tudatos tervezését segítheti az NN Biztosító Életkapu programja, amely a rendszeres megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyermekek biztosítási védelmével. Az Életkapu program minden fontosabb élethelyzethez alkalmazható, amelyekre nem árt idejében felkészülni: legyen szó nem állami finanszírozású oktatásról, az első lakás vásárlásának támogatásáról vagy szimplán csak arról, hogy segítjük gyermekeinket álmaik megvalósításában.

A kiegészítő biztosítások révén a szülőknek lehetőségük van a gyermekek baleseti, súlyos és kisebb betegségre vonatkozó védelméről is gondoskodni.

Foto: Freepik.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...