Kövesse Facebook oldalunkat!

Az ország nagyobb részén derült idő várható, több gomolyfelhő az északkeleti tájakon lehet. Éjjel az ország döntő részén derült lesz az ég, de több helyen párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd, az északkeleti tájakon rétegfelhőzet is képződhet.

Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél kedden a nyugati, délnyugati tájak kivételével nagy területen lesz erős, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek. Késő délutántól veszít erejéből a szél, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet.
  • A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

A Kárpát-medence a következő napokban az említett anticiklon peremén fog elhelyezkedni, így többnyire napos marad az idő.

Időjárási helyzet Európában

Az eddig Atlanti-óceán feletti középponttal rendelkező anticiklon kontinensünk középső területei fölé terjeszkedik. Hatására kontinensünk délnyugati részein, nagyjából a Nagy-Britanniától egészen a Fekete-tengerig húzódó tengelytől délnyugatra enyhe, tavaszias az idő: 

  • A napos időt arrafelé hajnali köd-, és páraképződés szakítja meg, amelyek délelőtt általában feloszlanak.
  • Az Ibériai-félszigeten helyenként a 20 fokot is meghaladja maximum-hőmérséklet.

Ezzel szemben Északkelet-Európában a hideg, sarkvidéki légtömeg tölti ki a térséget, így ott hajnalra néhol -30 fok alá is hűl a levegő, és nappal sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet.

A két légtömeg határán ciklonok és frontjaik okoznak változékony időjárást. Ezek mentén hazánk közelében eső, zápor, míg az északabbra fekvő tájakon havazás, hózápor is előfordul.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...