Kövesse Facebook oldalunkat!

A járványügyi korlátozások enyhítésével idén nyáron érezhetően nőtt a nyaralás és az utazások iránti kedv. Ugyan már 2021-ben is sokan vakációztak idehaza és külföldön, az igazi szezon most érezhetően intenzívebben indult. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint egyre többen tervezik meg felelősen a jól megérdemelt kikapcsolódást és kötnek utasbiztosítást. Leginkább a COVID-19-re vonatkozó térítések érdeklik az utazni vágyókat, illetve az, mi történik, ha már induláskor, a repülőtéren adódik valamilyen fennakadás.

Bár az elmúlt két nyárhoz képest enyhült a COVID-helyzet, a legtöbb utasbiztosítási csomagban még benne van a COVID-térítés. Ha az OVB Magyarország partnerénél, a MAPFRE-nél sztornó biztosítást is választunk, akkor is fizet a biztosító, ha koronavírus-fertőzés miatt nem tudunk elutazni, vagy a nyaralás helyszínén fertőződünk meg, és emiatt nem tudunk részt venni a már befizetett programokon. De téríti például azt is, ha külföldön rekedünk karanténba és a tömegközlekedési jegyünket is módosítani kell emiatt. Minden részletről és feltételről érdemes pontosan tájékozódni akár a pénzügyi tanácsadó cég munkatársainál. 

Itthon is biztonságban

A korábbiakhoz képest újdonság az is, hogy eddig a belföldi nyaraláshoz nem kellett feltétlenül utasbiztosítást kötni, de az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerénél a Horvátország és az Ausztria csomagok mellett már megtalálható az úgynevezett Magyarország csomag is. Itt a fő szempont nem az egészségügyi fedezet, hanem olyan hasznos szolgáltatások összeállítása volt, mint például a beépített gépjármű asszisztencia és az útlemondás biztosítások, amelyek a belföldi utazások során vélhetően nagy segítséget nyújtanak majd.

Erre figyeljünk, ha repülővel utazunk

Ebben az esetben érdemes az ehhez kapcsolódó csomagot választanunk, amely akkor is térít, ha például valamilyen technikai ok, természeti katasztrófa, a rossz időjárás miatt nem száll fel a gépünk, vagy valamilyen hatósági lezárás, erőszakos cselekedet miatt késik, vagy törlik a járatunkat.  

Manapság a hírekből sokszor hallani, hogy már a repülőtérre érkezve is érhet minket csalódás amiatt, hogy akár fél napos késéssel kezdődhet csak el a nyaralás, nem beszélve egy járattörlésről vagy arról, ha valaki az induláskor elszenvedett késés miatt a csatlakozást is elbukva hosszú órákra egy idegen országban reked. Bizonyos esetekben jár is a légitársaságoktól valamennyi kártérítés, de az OVB Magyarország véleménye szerint a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásával mi magunk is gondoskodhatunk arról, hogy anyagilag is könnyebb legyen elviselni a megpróbáltatásokat. A leggyakoribb bosszantó esetek közé tartozik a késve indulás, a túlfoglalás (overbooking) miatt bekövetkezett késés, a csatlakozás lekésése, vagy éppen a járattörlés.  

Fontos tudni, hogy a biztosítótársaságok többségénél a biztosítás nem vonatkozik a légitársaság, a repülőterek alkalmazottainak, alvállalkozóinak sztrájkjából adódó veszteségre.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...